Guruch issiq suvda yaxshilab yuviladi. Idishdagi guruch qaynoq, issiq yoki iliq suvda ivitib qo‘yiladi. Piyoz yirik halqasimon, sabzi somoncha shaklda to‘g‘ra- ladi. Qozonga paxta (pista, zig‘ir, dumba) yog‘i solib, oppoq tutun chiqquncha qizdiriladi. Dumba mayda to‘g‘raladi va jizzasi ko‘tarib olinadi. Qizigan yog‘da avvaldan bo‘laklarga bo‘lib olingan go‘sht obdon qovuriladi, so‘ngra piyoz tashlab, qizarguncha qovurishda davom ettiriladi. Qozonga sabzi, yuziga mayiz va boshqa ziravorlar sepib, mo‘ljaldagi namokobli suv solinadi, 50-60 daqiqa qaynatiladi. Suvi silqi- tib, ko‘tarib olingan guruch qozonga solinadi, me’yorida tuz sepiladi va yana 40-45 daqiqa qaynatiladi. Guruch qozon yuzidagi yog‘ni o‘ziga torta boshlaydi hamda suv bug‘ida yetiladi. Bu holatda oshpaz guruchdan tatib ko‘rib, suv ko‘tarish dara- jasini aniqlaydi, mo‘ljaldagi suvning zarur qismini qo- zonga soladi va guruch yetiltiriladi. Bu holat qozonda suv qolmagungacha davom etadi. So‘ngra u 20 daqiqa dimlanadi. Bunda go‘sht va sabzi yanada maza tortib, guruch tilla rangga kiradi. Tayyor bo‘lgan palov yaxshilab aralashtiriladi. Laganlarga suzib, yuziga parrak-parrak to‘g‘ralgan go‘sht bo‘lagi qo‘yib, dasturxonga tortiladi.