Meva nomi: Anjir
O‘zbekistonda yetishtiriladigan navlari: Kadota, Sariq anjir, Qora anjir, Chapla
Asosan qaysi viloyatlarda yetishtirilishi, qaysi mavsumda pishib yetilishi, terib olinishi va saqlanishi: Anjir bir mavsumda ikki marta hosil beradi. Birinchi hosil (xoki anjir) ancha kam bo‘lib iyun-iyul oylarida, ikkinchisi (asosiy) hosil sentabr oyida pishadi. Pishgan anjir yumshoq bo’lishi kerak degani emas. Pishgan meva – mustahkam, butun va tarang ko’rinishda bo’lishi shart. Uni hidlab ko’ring, u xushbo’y bo’lishi kerak. Undan taralayotgan nordon hid uning pishib ketib, aynishni boshlayotganidan darak beradi. Anjir juda tez ayniydi. Shu sabab ham uni sovutgichda 3 sutkagacha saqlash va iloji bo’lsa tezroq iste’mol qilish tavsiya qilinadi. Samarqand tumanining Bog‘ibaland mahallasidagi anjir foydali mikroelementlarga boyligi, ta’mi va sifati bilan boshqalardan ajralib turadi. O'zbekistonning hamma viloyatlari uchun moslashtirilgan.